راهنمایی‌های اولیه برای جوهر خودنویس‌ها

یکی از بهترین دلایل برای استفاده از خودنویس، استفاده از جوهر آنها است. جوهرهای خودنویس نه تنها در رنگ های متنوع و چشم‌نوازی عرضه می شوند، بلکه دارای بسیاری از خواص دیگر نیز هستند که می توانید از آنها برای تغییر دادن احساس و نوشتن خودنویس خود بهره ببرید. در این مقاله، توصیه‌های بنیانی برای جوهر خودنویس‌ها به شما ارائه می‌دهیم، شما را در فرآیند انتخاب جوهر خودنویس‌تان راهنمایی می‌کنیم و به برخی از سوالات رایج مرتبط با جوهر پاسخ می‌دهیم.

سرفصل های مطالب

 

فهرست مطالب

کارتریج یا جوهر بطری؟

بهترین جوهرهای خودنویس برای افرادی که به‌تازگی با خودنویس آشنا شده‌اند

مواردی که باید هنگام انتخاب جوهر خود در نظر بگیرید

رنگ

ضد آب بودن

کیفیت کاغذ

ترکیبات جوهر

جریان جوهر

میزان اشباع رنگ

سایه انداختن

برق رنگ

قانون طلایی

نتیجه‌گیری

 

 

 

کارتریج یا جوهر بطری؟

اولین چیزی که باید تصمیم بگیرید این است که آیا می خواهید از کارتریج جوهر استفاده کنید یا جوهر بطری. برخی از خودنویس‌ها فقط می توانند از یکی از آنها استفاده کنند، که تصمیم گیری را بسیار ساده تر می کند.

هر دو گزینه مزایا و معایب خود را دارند و بهترین گزینه برای شما به نیازهایتان بستگی دارد.

 

معایب

 

*محدوده رنگ محدود

*تعداد جوهرضد آب محدود است

*هزینه بلندمدت بالاتر

مزایا

 

*نصب و تعویض آسان

*بدون نیاز به قطعات اضافی

*هزینه ابتدایی کمتر

 

کارتریج

*پر کردن مجدد پیچیده تر است

*ممکن است نیاز به خرید مبدل جداگانه داشته باشد

*هزینه اولیه بالاتر

*برای حمل ونقل سخت‌تر است

 

*طیف وسیعی از رنگ ها

*بسیاری از انتخابهای ضد آب موجود هستند

*هزینه بلندمدت کمتر

 

 

جوهر بطری

 

 

کارتریج

کارتریج ها برای استفاده ساده و سریع هستند. یکی را وارد می‌کنید، می‌نویسید تا تمام شود، سپس آن را بیرون می‌آورید و یکی جدید را جایگزین می‌کنید. این موضوع به خصوص اگر از خودنویس خود در سفر استفاده می کنید خیلی کاربردی است.

بسیاری از قلم‌ها از یک طراحی استاندارد کارتریج به نام سبک ((استاندارد بین‌المللی)) استفاده می‌کنند. قلم‌هایی که از این کارتریج‌های استاندارد بین‌المللی استفاده می‌کنند، به شما امکان دسترسی به رنگ‌های بسیار بیشتری را نسبت به سایر کارتریج‌ها می‌دهند.

بزرگترین نقطه ضعف استفاده از کارتریج این است که تنوع رنگی‌شان نسبت به جوهر بطری خیلی محدودتر است. حتی اگر خودنویس شما با کارتریج‌های استاندارد بین‌المللی سازگار است، کمتر از یک دهم انتخاب‌های کاربران جوهر بطری را دارید. (شما همیشه می توانید یک کارتریج استفاده شده را با جوهر بطری پر کنید، اما این کار نیاز به کمی مهارت دارد.)

نکته‌ی دیگر این است که کارتریج‌ها نسبت به هزینه‌ای که می کنید جوهر کمتری در اختیارتان می‌گذارند  ، بنابراین اگر زیاد می‌نویسید  در درازمدت هزینه بیشتری برای شما خواهند داشت.

و در نهایت، بسیاری از محبوب‌ترین برندهای خودنویس از طرح‌های کارتریج اختصاصی خود استفاده می‌کنند و شما را به تعداد انگشت شماری از رنگ‌های خود محدود می‌کنند. در اینجا تعدادی از این برندها آورده شده است:

AURORA

LAMY

PARKER

MONAMI

PILOT

PLATINUM

با این حال، اگر این نکات منفی برای شما مشکل خاصی به نظر نمی‌آیند، کارتریج ها یک راه فوق العاده راحت برای پر کردن قلم شما هستند!

 

 

جوهر بطری

جوهرهای بطری برای کاربران کمی آشناتر با خودنویس ​​و افراد ماجراجویی که به تازگی کار با خودنویس را شروع کرده‌اند و نمی خواهند انتخاب رنگ خود را محدود کنند، ایده آل هستند. آنها رنگ‌های بیشتری نسبت به کارتریج‌ها دارند و شامل گزینه‌های تخصصی مانند جوهرهای ضد آب و ضد تقلب می‌شوند – چیزی که احتمالاً در بین کارتریج‌ها نمی‌توانید پیدا کنید.

یک بطری جوهر معمولاً بیشتر از یک بسته کارتریج جوهر قیمت دارد، اما حتی گران‌ترین جوهرهای بطری لوکس در صورت استفاده از همه آن، در درازمدت در هزینه شما صرفه‌جویی می‌کنند.

معایب اصلی جوهر بطری این است که پر کردن خودنویس با بطری‌ها کمی پیچیده‌تر (اما سخت‌تر نیست!) و اگر می‌خواهید خودنویس خود را در تعطیلات یا یک سفر کاری ببرید، سفر با بطری‌های جوهر کمی دردسرساز است.

 

 

بهترین جوهرهای خودنویس برای افرادی که به‌تازگی با خودنویس آشنا شده‌اند

 

بهترین انتخاب همه جانبه برای مبتدیان: واترمن (بطری و کارتریج)

اگر یک جوهر خودنویس قابل اعتماد و آزمایش شده می خواهید که قلم شما با آن به بهترین شکل بنویسد، انتخابی بهتر از واترمن نخواهید داشت. واترمن با بیش از یک قرن تجربه در ساخت قلم و جوهرهای باکیفیت ،به علم و فرمول خاصی دست پیدا کرده است که جوهرهایی تولید کند که در هر شرایطی عملکرد خوبی داشته باشند.

جوهرهای واترمن در مجموعه‌ای زیبا از رنگ‌های اصلی جذاب، از جمله برخی از رنگ‌های چشم‌نواز مانند فیروزه‌ای و بنفش، عرضه می‌شوند. آنها همچنین در بطری ها و کارتریج های استاندارد بین المللی موجود هستند، بنابراین شما می توانید آنها را در اکثر قلم ها استفاده کنید.

اگر جوهرهای واترمن یک جنبه منفی داشته باشند، این است که – مانند بسیاری از جوهرهای خودنویس – ۱۰۰٪ ضدآب نیستند. اگر عادت دارید قهوه را روی میز خود بریزید یا با یادداشت های خود زیر باران قدم بزنید ، بهتر است دنبال گزینه ضدآب تری بروید.

 

 

بهترین گزینه برای جوهرهای رنگی

 

DIAMINE (کارتریج و بطری جوهر)

جوهرهای دایاماین بیشتر مناسب افرادی است که بجای اینکه  سوالشان جوهر آبی بهتر است یا مشکی باشد، سوالشان این است که آبی زمردی بهتر است یا آبی مخملی؟!  جوهرهای دایاماین بیش از صد رنگ بطری و ده ها رنگ کارتریج، از جمله طیف‌های رنگی غیرمعمول  و جالب مانند مسی باستانی، زغال اخته‌ای و رنگ انگور شیرازی را ارائه می دهند.

همه‌ی جوهرهای دایاماین تقریباً عملکرد بسیار خوبی دارند، اما اگر روی کاغذها و دفترچه‌های سازگار با خودنویس از آنها استفاده کنید، عملکرد بهتر و رنگ‌های زنده‌تری به شما می‌دهند.

مانند جوهرهای واترمن، جوهرهای دایاماین معمولاً مقاومت کمی در برابر آب دارند.

 

بهترین انتخاب جوهر ضد آب

نودلر مشکی (بطری)

اگر به جوهر ضد آب نیاز دارید که روی اکثر کاغذها، از جمله کاغذ های معمولی، به خوبی کار کند، Noodler’s Black پیشنهاد ما است. این جوهر از یک فرمول ویژه به‌نام “BULLETPROOF” استفاده می کند که به طور برگشت‌ناپذیری به الیاف سلولز در کاغذ می چسبد.

به همین دلیل، Noodler’s Black در واقع بر روی کاغذهای با کیفیت متوسط ​​بهترین عملکرد را دارد، زیرا کاغذ مناسب با خودنویس باعث می شود جوهر روی سطح صفحه خشک شود، جایی که  جوهرنمی تواند به طور موثر با الیاف کاغذ بچسبد.

اگر یادتان می‌رود که به طور مرتب خودنویس خود را شستشوی دهید جوهر نودلر انتخاب مناسبی برایتان است زیرا به خودنویستان آسیب نمی‌زند، بسیاری از جوهرهای ثابت اگر به مدت طولانی در خودنویستان بمانند و به طور مرتب خودنویستان را تمیز نکنید باعث آسیب به قلم شما می‌شوند.

Noodler’s Black فقط  در فرمت بطری جوهر موجود است، بنابراین تنها راه استفاده از آن، استفاده از کانورتر یا پر کردن مجدد کارتریج جوهر استفاده شده است.

 

 

مواردی که باید هنگام انتخاب جوهر خود در نظر بگیرید

در اینجا مواردی وجود دارد که باید هنگام انتخاب جوهر خودنویس جدید در نظر بگیرید. تعیین برخی از این عوامل دشوار است و بسته به قلم و کاغذ خاصی که از جوهر استفاده می کنید می تواند متفاوت باشد. اگر جوهر خاصی را دوست دارید اما مطمئن نیستید که واقعاً با نیازهای شما مطابقت دارد یا خیر، بهتر است ببینید که افرادی که قبلاً از آن استفاده کرده‌اند چه می‌گویند. می‌توانید نظرات کاربران دیگر را در فروشگاه اینترنتی ما بخوانید.

 

رنگ

کمی وقت بگذارید و فقط به نمونه های رنگی جوهرهای مختلف نگاه کنید تا زمانی که یکی (یا تعداد خیلی بیشتری) از رنگ‌های مورد علاقه خود را پیدا کنید. از این گذشته، اگر رنگ جوهر را به اندازه کافی دوست دارید، حتی اگر چند ویژگی عجیب و غریب داشته باشد، چندان برایتان مهم نیست. و بالعکس، اگر جوهری با تمام ویژگی‌هایی که می‌خواهید پیدا کنید، اما رنگ آن را دوست نداشته‌باشید، واقعاً چقدر از استفاده از آن لذت می‌برید؟

 

 

ضدآب بودن

“ضد آب” معمولاً در مورد جوهرهای خودنویس کمی اشتباه است. تعدادی جوهر وجود دارد که واقعا ضد آب هستند، اما حتی اگرآنها هم در شرایط مناسب استفاده نشوند، می توانند باعث لکه دار شدن برگه‌ی کاغذتان شوند. اگر می‌خواهید نوشته یا نقاشی‌هایتان ۱۰۰% در برابر آب غیرقابل نفوذ باشند، بهتر است از یک خودکار طراحی فنی استفاده کنید.

از طرف دیگر، اگر فقط می خواهید مطمئن شوید که یادداشت هایتان در صورت خیس شدن کمی خوانا می مانند، جوهرهای زیادی برای انتخاب وجود دارد. بسیاری از جوهرهای خودنویس حداقل تا حدی مقاوم در برابر آب هستند – به این معنی که اگر خیلی خیس شوند کاغذتان لکه دار می شود، اما بیشتر مواردی که نوشتید همچنان به اندازه‌ی کافی خوانا هستند که بتوانید آن را روی یک صفحه تازه بازنویسی کنید.

 

 

کیفیت کاغذ

در حالی که این ویژگی مربوط به جوهر نیست، اما کیفیت کاغذ تأثیر زیادی بر انتخاب جوهر شما دارد. اگر می‌خواهید روی کاغذ و یا دفترچه‌ی سازگار با خودنویس بنویسید، می‌توانید تقریباً از هر جوهری که می‌خواهید بدون هیچ مشکلی استفاده کنید.

از سوی دیگر، اگر می‌خواهید روی کاغذهای معمولی  بنویسید، باید از جوهرهای متناسبی استفاده کنید تا مشکلاتی مانند پس دادن جوهر و پخش شدن رنگ روی صفحه  را به حداقل برسانید.

همانطور که در بالا ذکر کردیم، جوهرهای Waterman و Noodler’s Black روی اکثر کاغذهای معمولی به خوبی کار می کنند. اما اگر حتی آنها در مواقع خاصی مشکلاتی ایجاد کنند ، بطری ها یا کارتریج های جوهر Pelikan 4001 گزینه‌ی بعدی خوبی هستند. پلیکان ۴۰۰۱ نسبت به سایر جوهرها جریان خشک‌تری دارند، و با نوع جذب جوهر کاغذهای معمولی یک بالانسی ایجاد می‌کند که جوهر روی برگه پخش نمی‌شود. نکته ای که در مورد کارتریج های پلیکان باید به آن توجه کرد این است که آنها در هر دو سبک استاندارد بین المللی “بلند” و “کوتاه” عرضه می شوند. اگر نمی دانید قلم شما از چه اندازه ای استفاده می کند، کارتریج های کوتاه را تهیه کنید. هر خودنویسی که از کارتریج های بلند استفاده می کند می تواند از کارتریج های کوتاه نیز استفاده کند.

 

 

به عنوان آخرین راه حل، برند نودلر نوعی جوهر سیاه ضد آب خود را به نام X-Feather تولید می کند. این جوهر بسیار غلیظ‌تر از Noodler’s Black معمولی است. این فرمول کمک می‌کند بدون توجه به اینکه کاغذ چقدر جاذب جوهر باشد، در برابر پخش شدن رنگ روی صفحه مقاومت کند. عملکرد این جوهر در مجموع بسیار عالی است اما بخاطر خاصیت ضد پخش شدنش بسیار کند هم خشک می‌شود – اگر بعد از نوشتنتان باید با عجله دفترتان را ببندید و یا کاغذی که نوشتید را تحویل دهید این جوهر گزینه‌ی خوبی برایتان نیست.

 

ترکیبات (رنگ‌ آلی/ پیگمنت و غیره)

جوهرهای برپایه‌ی رنگ‌های آلی (Dye based)

جوهرهای برپایه‌ی رنگ‌های آلی بسیار رایج‌تر هستند و ما به افرادی که به‌تازگی کار با خودنویس را شروع کرده اند توصیه می‌کنیم از این ترکیب جوهرها استفاده کنند. طیف رنگی موجود از آنها بسیار زیاد است و معمولاً زنده ترین رنگ ها را ارائه می دهند.

جوهرهای برپایه‌ی رنگ‌های آلی نیاز کمی به مراقبت دارند. همچنان باید خودنویس‌تان را به طور مرتب تمیز کنید، اما عدم انجام این کار هیچ آسیب جدی‌ای به قلم شما وارد نمی کند. رنگهای آلی ا ذاتاً محلول در آب هستند، بنابراین حتی اگر در خودنویستان خشک شوند و جریان جوهر قلم شما را مسدود کنند، تقریباً همیشه می توانید این مشکل را با چند قطره آب رفع کنید.

 

 

جوهرهای برپایه‌ی پیگمنت(pigment based)

جوهرهای بر پایه‌ی پیگمنت نسبت به جوهرهای برپایه‌ی رنگ‌های آلی بر روی کاغذ ثابت‌تر هستند. اما این موضوع باعث می‌شود که تنوع رنگی آنها خیلی کمتر باشد و زمانی که در قلم‌تان هستند نیاز به مراقبت بیشتری هم دارند. برخلاف رنگ‌های آلی که از ذرات ریز و محلول در آب ساخته می‌شوند، پیگمنت‌ها از ذرات بزرگ و نامحلول تشکیل شده‌اند که در سطح کاغذ فرو می‌روند و پس از خشک شدن، نوشته‌تان ضد آب می‌شود.

از آنجایی که پیگمنت‌ها ها محلول در آب نیستند، ضروری است که خودنویس خود را به طور منظم تمیز کنید و اجازه ندهید پیگمنت‌های موجود در جوهر داخل قلم شما خشک شوند. اگر پیگمنت‌ها در خودنویستان خشک شوند، تمیز کردن و بازگرداندن خودنویس به حالت عادی کار بسیار دشواری است.

از لحاظ زیبایی شناسی جوهرهای بر پایه‌ی پیگمنت مانند جوهرهای بر پایه‌ی رنگ های آلی تنوع رنگی ندارند وشادابی رنگی‌شان نیز کمتر است و بعضا  روی کاغذ بافت گچی ایجاد می‌کنند. البته استثنائاتی  مثل مشکی کربنی  برند پلاتینیوم  وجود دارد که روی کاغذ یک برق نقره‌ای و بافتی مخملی ایجاد می‌کند.

جوهرهای Bulletproof

اینها  دسته‌ی خاصی از جوهرها هستند که توسط برند Noodler  ساخته شده اند تا بهترین ویژگی های جوهرهای برپایه‌ رنگ‌های آلی (Dye based) و پیگمنت را با هم ترکیب کنند. جوهرهای Bulletproof بر پایه رنگ‌های آلی هستند اما از فرمول خاصی استفاده می کنند که باعث می شود به طور دائم به الیاف سلولزی کاغذ بچسبند. این فرمول ویژه به جوهرهای Bulletproof ماندگاری جوهرهای بر پایه‌ی پیگمنت و عدم نیاز به مراقبت زیاد مانند جوهرهای بر پایه‌ی رنگ‌های آلی را می‌دهد.

با این حال، این جوهرهای Bulletproof  بعضا مشکلاتی را نیز ایجاد می‌کنند. اولا، جوهرهای Bulletproof با الیاف سلولزی موجود درمواد دیگر مانند پنبه متصل می شوند. بنابراین هنگام پر کردن خودنویس حتما آستین های خود را بالا بزنید!

ثانیا، و شاید مهمتر از آن، جوهرهای Bulletproof  فقط زمانی ضد آب هستند که به الیاف سلولزی روی کاغذ بچسبند. اگر جوهر بدون اینکه جذب شود روی سطح کاغذ خشک شود،ضد آب نخواهد بود. از قضا، این امر باعث می شود که جوهرهای Bulletproof روی کاغذهایی که عموماً برای جوهر خودنویس سازگارتر در نظر گرفته می شوند، عملکرد بدتری داشته باشند، زیرا یکی از ویژگی های مهم کاغذ سازگار با خودنویس این است که خیلی جاذب جوهر نیست.

 

جوهرهای Iron-Gall

این دسته از جوهرهای عجیب و غریب از قرون وسطی تا اوایل قرن بیستم بسیار رایج بودند. جوهرهای آهن-گال بسیار ضد آب هستند و به راحتی از مواد طبیعی معمولی ساخته می شوند. آنها همچنین دارای ویژگی جذاب تیره شدن هنگام خشک شدن هستند و یک اثر سایه‌ای بسیار زیبا ایجاد می کنند.

نقطه ضعف این جوهرهای قدیمی آهن-گال این است که به طور باورنکردنی خورنده بودند و قلم و کاغذی را که با آنها استفاده می شد را از بین می بردند.

اما جوهرهای مدرن آهن-گال برای استفاده در خودنویس‌ها، بسیار ملایم‌تر و ایمن‌تر هستند. آنها در رنگ های متنوعی وجود دارند، اما جوهرهای رنگی آهن-گال بر پایه رنگ‌های آلی (Dye based) هستند و همانطور که گفتیم این جوهرها ضد آب نیستند. بنابراین اگر نوشته شما خیس شود، حروف روی برگه خاکستری تیره می شود زیرا فقط ذرات آهن اکسید شده روی صفحه باقی می مانند.

در حالی که ما به موردی که جوهر آهن-گال مدرن به قلم آسیب برساند برخورد نکرده‌ایم ، اما اکثر کاربران همچنان احتیاط می‌کنند که خودنویس خود را مرتباً تمیز کنند تا احتمال خوردگی به حداقل برسد.

 

 

جوهرهای درخشنده

در سال‌های اخیر، تولیدکنندگان شروع به تولید بیشتر و بیشتر جوهرهای درخشنده با ذرات اکلیلی کرده‌اند. آنها برای استفاده در تقریباً تمام قلمها گزینه‌ای فوق العاده جذاب و ایمن هستند، اما باید خودنویستان را به طور منظم (مانند شرایط جوهرهای بر پایه‌ی پیگمنت) شستشو دهید تا خیالتان از اینکه که اکلیل‌ها به مرور زمان در قلم شما جمع نمی شوند راحت باشد.

همانطور که در مقاله‌های قبلی گفته بودیم، هر بار که می‌خواهید قلم‌تان را با این جوهرها پر کنید، بطری جوهر را باید چندبار تکان دهید زیرا اکلیل‌ها پس از چند دقیقه در ته بطری رسوب می‌کنند. همچنین، هنگامی که از جوهرهای درخشنده در قلمی با نوک پهن استفاده می کنید، جلوه‌ی درخشنده‌ی آنها بیشتر به چشم می‌آید. اگر از سرقلم سایز کوچک مانند F استفاده کنید با اینکه اکلیل‌ها روی صفحه قرار می گیرند، اما آنقدر روی کاغذ پخش می شوند که درخشندگی قابل توجهی ایجاد نمی کنند.

 

جوهرهای خوشبو

برای تحریک حواس شما هنگام نوشتن به برخی از جوهرهای خودنویس رایحه‌هایی اضافه کرده‌اند. عطر آنها معمولاً بعد از یک یا دو روز محو می شود، بنابراین بهتر است نامه ای را که با این جوهرها می‌نویسید شخصاً و فورا به فرد مورد نظرتان تحویل دهید!

 

جریان

جریان جوهر یا ((رطوبت)) به سرعت جریان جوهر در قلم اشاره دارد. هر چه جوهر مرطوب‌تر باشد، سریع‌تر جریان می‌یابد و هنگام نوشتن، جوهر بیشتری روی کاغذ جاری می‌شود. به طور کلی، جوهرهای مرطوب نسبت به جوهرهای خشک، تجربه‌ی نوشتاری نرم‌تری را به شما ارائه می‌دهند. در عوض جوهرهای خشک روی کاغذهای با کیفیت متوسط، ​​ کمترپخش می‌شوند .

برخی از افراد جوهرهای مرطوب و برخی دیگر جوهرهای خشک را ترجیح می دهند. قلم‌ها همچنین می‌توانند خیس یا خشک باشند، بنابراین انتخاب جوهری که با رطوبت قلم شما سازگارتر است، اغلب مفیدتر است.

 

میزان اشباع رنگ

میزان اشباع رنگ به مقدار رنگ در جوهر اشاره دارد. جوهرهای بسیار اشباع تیره و پر حرارت هستند، در حالی که جوهرهای با اشباع کمتر، کم رنگ تر و شفاف تر هستند. به عنوان مثال، Diamine Sargasso Sea یک جوهر آبی بسیار اشباع است، در حالی که Diamine China Blue بسیار کمتر از رنگ اشباع شده است.جنبه بصری اشباع را می توان به راحتی در نمونه های نوشتاری مشاهده کرد، اما اشباع رنگ می تواند بر عملکرد جوهر نیز تأثیر بگذارد.

به طور کلی، جوهرهای بسیار اشباع مدت زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند و پس از خشک شدن بیشتر مستعد لکه دار کردن برگه هستند. جوهرهای بسیار اشباع شده همچنین می‌توانند به مرور زمان باعث جمع شدن بقایای رنگ در سرقلم و قسمت تغذیه‌کننده شوند. البته هر گونه مشکل عملکردی ناشی از این گرفتگی را می توان به راحتی با شستن خودنویس  با آب برطرف کرد.

با این حال، اگر جوهری که نیاز به مراقبت کمتر داشته باشد مد نظرتان است، بهتر است جوهری با اشباع متوسط ​​یا کم انتخاب کنید.

 

 

سایه انداختن

سایه انداختن یعنی  جوهر در برخی مناطق نوشتاری تیره تر و در قسمت‌های دیگر روشن تر به نظر برسد. وقتی که شما می نویسید، جوهر در ابتدا و انتهای حروف و همچنین جاهایی که دو خط بهم متصل می‌شوند جمع می شود. برخی از جوهرها، مانند Noodler’s Apache Sunset (غروب آپاچی برند نودلر)، تمایل زیادی به سایه انداختن  دارند. جوهرهای دیگر، مانند Noodler’s Baystate Blue، سایه کمی دارند یا اصلاً سایه ندارند.

قلم و کاغذ شما نیز نقش زیادی در سایه داشتن نوشته‌تان دارند. کاغذ نرم‌تر باعث ایجاد سایه بیشتر می شود زیرا جوهر زمان بیشتری برای خشک شدن و جمع شدن در قسمت‌های مختلف نوشته‌تان دارد و این امر باعث ایجاد سایه می‌شود. خودنویس‌هایی که رطوبت متوسط دارند ​​نیز سایه را تقویت می کنند. اگر یک خودنویس خیلی مرطوب یا خیلی خشک باشد، سایه خیلی کمی ایجاد می‌کند.

سایه یک ویژگی جذاب و منحصر به فرد از جوهرهای خودنویس است، اما همه از آن لذت نمی برند. برای برخی افراد، سایه بیش از حد باعث حواس پرتی می شود یا ظاهر خوبی ندارد.

 

 

برق رنگ (Sheen)

برق رنگ زمانی بوجود می‌آید که جوهر ظاهری متمایز از رنگ معمولی خود دارد. به عنوان مثال، Iroshizuku Yama-budo یک جوهر بنفش است که می تواند برق طلایی چشمگیری داشته باشد، و Yama-guri یک جوهر قهوه ای با درخشش سبز است. اگر زمانی با یک خودنویس نوشتید و متوجه شدید که وقتی زاویه دار به آن نگاه کنید درخشندگی تقریباً فلزی دارد، این همان برق رنگ یا Sheen است.

برق یا درخشندگی رنگ به دلیل تشکیل کریستال های رنگ  روی سطح کاغذ به جای جذب در الیاف آن ایجاد می شود. همانطور که در مورد سایه انداختن، قلم و کاغذ نقش  مهمی را بازی می‌کنند، در برق داشتن/درخشندگی رنگ هم همین عملکرد را دارند. همه جوهرها توانایی براق بودن را ندارند و حتی جوهرهایی که این توانایی را دارند فقط در صورتی این ویژگی را روی برگه‌تان ایجاد می‌کنند که به طور کامل جذب کاغذ نشوند.

بنابراین، اگر می‌خواهید تا حد امکان درخشندگی بیشتری داشته باشید، به‌طور طبیعی، کاغذهایی با جذب کمتر و خودنویس های مرطوب‌تر گزینه‌های بهتری هستند.

 

قانون طلایی

خیلی وسواس به خرج ندهید!

با وجود جوهرهای بسیار زیادی که می توانید از بین آنها انتخاب کنید، اغلب عملاً غیرممکن است که کامل‌ترین جوهر ممکن را انتخاب کنید. در واقع امتحان کردن جوهرهای مختلف بخشی از سرگرمی و بازی در زمینه‌ی نوشتن است. برای  پیدا کردن ویژگی جذاب نوشتاری خود دنبال اکتشاف جوهرهای مختلف باشید، این کار یک پازل نیست که بخواهید آن را حل کنید و به یک جوهر کامل دست پیدا کنید!

 

 

نتیجه‌گیری

جستجو در دنیای همیشه در حال گسترش جوهرهای خودنویس می تواند یک ماجراجویی شگفت انگیز باشد. توانایی انتخاب بین صدها رنگ مختلف بخشی از چیزی است که نوشتن با یک خودنویس را بسیار خاص می کند. وقتی جوهری را پیدا می‌کنید که هم در صفحه عالی به نظر می‌رسد و هم در خودنویستان عملکرد عالی دارد، کار سخت نوشتن را به یک فعالیت لذت بخش تبدیل می‌کنید. نظرات خود را با ما در میان بگذارید!