کمک! خودنویسم کار نمی‌کند!

خودنویس‌ها بخاطر راحت نوشتن و استایل بدنه‌شان که با فرم دست خوب هماهنگ می‌شود در بین افراد از محبوبیت خوبی برخوردار هستند. قطعا وقتی با قلم شخصی خودتان می‌نویسید حس بهتری نسبت به خودکاری که در یک بانک با نخ به میز بسته شده است دارید. در مورد خودکار چون اجزای خیلی پیچیده‌ای ندارد کمتر پیش می‌آید که به مشکل بخورد. اما احتمالا در مورد خودنویس‌تان این تجربه را داشته‌اید که با اشتیاق نوک آن را به کاغذ چسبانده‌اید که متنی را بنویسید اما هیچ جوهری روی کاغذ نیامده و نتوانسته‌اید که کار خود را انجام دهید. یا حتی ممکن است در حین نوشتن ژورنال شخصی و یا نامه‌تان باشید و ناگهان خودنویس‌تان از کار بیافتد. اصلا نترسید! ما هوایتان را داریم! ما در این مقاله برایتان تحلیل می‌کنیم که در هر کدام از شرایط اضطرار برای خودنویس‌تان چه راه‌حلی بهتر است و سه دلیل اصلی ایجاد مشکل در خودنویس‌ها را هم باهم مرور می‌کنیم. با ما همراه باشید.

 

مرور سریع

اگر خودنویس‌تان نمی‌نویسد و شما به سرعت به آن نیاز دارید قبل از اینکه کوهی از افکار در ذهنتان جمع شود، چک لیست پایین را مرور کنید:

  • از وجود جوهر در کارتریج، کانورتر و سیستم تغذیه کننده‌ی داخلی قلمتان مطمئن شوید
  • سرقلم را چک کنید که تیغه‌ها باهم هماهنگ باشند
  • قلمتان را کاملا تمیز کنید، مخصوصا ا گر چندین وقت است که تمیزکردن‌های دوره‌ای قلم خود را انجام نداده‌اید (برای مرور چگونگی تمیزکردن‌های دوره‌ای قلم اینجا کلیک کنید)
  •  

 

 

فهرست مطالب

با خودنویس جدیدم چه کاری نیاز است که انجام بدهم؟

آیا خودنویس‌تان جوهر دارد؟

آیا قلمتان را تمیزکاری دوره‌ای کرده‌اید؟

آیا مغزی و سرقلم باهم تراز هستند؟ 

نتیجه‌گیری

 

 

 

با خودنویس جدیدم چه کاری نیاز است که انجام بدهم؟

چه اینکه این اولین خودنویس‌تان است چه اینکه یک فرد قلم‌باز هستید و قلم جدیدی گرفتید ما به شما تبریک می‌گوییم! نوشتن با خودنویس بسیار تجربه‌ی لذتبخشی است.

قسمت مهم این است که چگونه با آن شروع به کار کنید.

بیشتر افرادی که برای بار اول با خودنویس کار می‌کنند نگران این هستند که با وارد کردن کارتریج به خودنویس ممکن است به قلمشان آسیب برسد. چون برای وارد کردن کارتریج در ابتدا به یک فشار نیاز است تا کارتریج سوراخ شود و جوهر را به نوک قلم برساند. اگر در این مرحله احساس کردید که مجبور هستید فشار زیادی وارد کنید تا کارتریج سوراخ شود احتمالا قسمتی از کار را اشتباه انجام می‌دهید. اول از همه مطمئن  شوید که طرف درست کارتریج را وارد قسمت گیره می‌کنید. در اکثر مواقع قسمت لبه‌دار کارتریج باید وارد قسمت گیره شود.

برای خودنویس‌هایی که کارتریج‌شان نو و جدید است ممکن است یکی دو دقیقه طول بکشد تا جوهر از کارتریج وارد قسمت تغذیه کننده و سرقلم شود. اگر خیلی عجله دارید می‌توانید به‌آرامی کمی کارتریج را فشار دهید اما توصیه جی‌پن به شما این است که بگذارید این فرایند به خودی خود انجام شود: کارتریج را وارد کنید، درب خودنویس را ببندید و بصورتی که سر قلم پایین باشد آن را داخل یک لیوان بگذارید و اجازه دهید حداقل ۱۵ دقیقه در این حالت بماند. بعد درب خودنویس را باز کنید و یک کاغذ باطله را خط خطی کنید تا جوهر کاملا به‌راه بیافتد. حتی می‌توانید چندبار خودنویس‌تان را تکان دهید و یا سرقلم را تا زمانی که جوهر از آن جاری شود زیر آب بگیرید.

 

آیا خودنویس‌تان جوهر دارد؟

حتی حرفه‌ای ترین قلم‌بازها هم بعضا یادشان می‌رود که جوهر داخل خودنویسشان هست یا نه. اگر خودنویس‌تان دارد روز به روز کمرنگ‌تر می‌نویسد حتما کارتریج، کانورتر و یا سیستم تغذیه جوهر داخلی خودنویس‌تان را بابت وجود جوهر در آن چک کنید.

 

 

برای خودنویس‌هایی که از کارتریج استفاده می‌کنند، برای تعویض کارتریج به‌سادگی آن را بیرون بیاورید و کارتریج نو را وارد کنید. در نظر داشته باشید که بعضی از خودنویس ها فقط با یک نوع خاصی از کارتریج‌ها که مخصوص یک برند است کار می‌کنند. قبل از خرید کارتریج از سازگار بودن کارتریج و خودنویس‌تان مطمئن  شوید. دسته‌ی دیگر افراد که تجربه‌ی بیشتری در این مورد دارند می‌توانند کارتریج خود را از طریق بطری جوهر پر کنند.

 

 

قلم‌هایی که کانورتر یا سیستم پر‌کننده‌ی داخلی دارند( مثل پیستون و یا وکیوم) باید خودنویس خود را از طریق بطری جوهر پر کنند. مراحل پر کردن انواع آنها کمی در جزییات تفاوت دارد اما همه‌شان  قدم اولشان یکسان است: نوک سرقلم و تغذیه کننده را در جوهر فرو ببرید و با کشیدن پیستون، جوهر را به مخزن جوهر داخلی خودنویس‌تان وارد کنید.

 

اما اگر هنوز در داخل کارتریجتان جوهر بود ولی خودنویس‌تان نمی‌نوشت باید چه کار کنید؟

بعضا پیش می‌اید که بخاطر تغییر فشار هوا در سیستم جوهر خودنویس‌تان کمی اختلال بوجود بیاید، یا حتی وقتی که مدت طولانی از خودنویس‌تان استفاده نکنید. راه حل این موضوع به‌همین سادگی است که درب خودنویس را ببندید و به خوبی آن را تکان دهید. سپس سرقلم را زیر آب بگیرید تا جوهر از آن جاری شود. اگر هیچ‌کدام از این مراحل کار نکرد باید جوهر را به زور وارد تغذیه‌کننده کنید.

 

 

برای قلم‌هایی که کارتریج دارند: بدنه را از کارتریج و قسمت گیره جدا کنید و کل قسمت کارتریج و گیره را طوری نگه‌دارید که سرقلم رو به بالا باشد. سپس کارتریج را از طرفین کمی فشار دهید، اگر جوهر از قسمت تغذیه کننده بیرون زد دیگر کارتریج را فشار ندهید و شروع کنید به خط ‌خطی کردن کاغذ. اگر قلمتان کانورتر و یا پیستون دارد همان کارهای اولیه را انجام دهید: بدنه را جدا کنید و سرقلم را رو به بالا نگه دارید. انگار که قصد خالی کردن جوهر را از آن دارید به آرامی کانورتر و یا دکمه‌ی پیستون را بچرخانید . وقتی که جوهر در قسمت تغذیه‌کننده مشاهده کردید دیگر کانورتر و یا پیستون را نچرخانید. به آرامی سرقلم را رو به پایین بیاورید و یک کاغذ را خط خطی کنید.

 

 

آیا قلمتان را تمیزکاری دوره‌ای کرده‌اید؟

اگر از آخرین دفعه‌ای که قلمتان را تمیز کرده‌اید مدت زیادی می‌گذرد وقت آن رسیده که دست بکار شوید و آن را تمیز کنید. خودنویس برای اینکه به‌درستی کار کند نیاز دارد که بصورت دوره‌ای پاکسازی شود‌. تیغه‌های سرقلم خودنویس با فاصله‌ی بسیار کمی از هم قرار دارند تا جوهر زیادی روی برگه کاغذ جاری نشود، اگر مدت زیادی تمیز نشوند این فاصله با الیاف کاغذ و گرد و غبار ویا حتی جوهرِ خشک‌شده پر می‌شود. از آنجاییکه جوهر خودنویس با خاصیت مویینگی به سرقلم می‌رسد اگر فاصله‌ی بین دوتیغه سرقلم پر شود امکان رسیدن جوهر به نوک قلم از بین می‌رود. این موضوع در مورد خودنویسی که به تازگی خریداری کرده‌اید خیلی اهمیت دارد، شاید ذوق استفاده از قلم جدیدتان را داشته باشید و بخواهید آن را امتحان کنید اما پیشنهاد ما این است که قبل از استفاده حتما خودنویس خود را کاملا پاکسازی کنید. اگر مهارت کافی برای شستشوی کامل قلم خود ندارید نگران نباشید و اینجا کلیک کنید.

اما برای ابتدای کار می‌توانید به‌راحتی سرقلم و قسمت تغذیه‌کننده را در آب غوطه‌ور کنید تا گرد و غبار احتمالی از روی آنها پاک شود. پیشنهاد ما این است که خودنویس خود را هر چهار تا شش هفته یکبار/قبل از تعویض جوهر و یا اگر قصد استفاده‌ی بیش از یک هفته از آن را ندارید، شستشو دهید.

 

 

آیا مغزی و سرقلم باهم تراز هستند؟

 

اگر در حین تمیز کردن، قلم را به طور کامل از هم جدا کنید، نوک و قسمت تغذیه‌کننده ممکن است به هم نخورند. در بیشتر موارد، بررسی نوک و تغذیه‌کننده برای هم ترازی نیازی به ذره بین ندارد، چون هر شکافی با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است. با این حال، یک لوپ بزرگنمایی ۵ برابر یا ۱۰ برابر مطمئنا روند را آسان تر می کند. با دقت به سوراخ بالای سرقلم نگاه کنید و بررسی کنید که آیا شکاف قسمت تغذیه‌کننده در مرکز قرار دارد یا خیر. اگر اینطور نیست، می توانید از انگشتان خود برای جابجایی آرام نوک و قسمت تغذیه‌کننده استفاده کنید تا زمانی که به درستی تراز شوند. آهسته کار کنید و تا حد امکان از فشار کمتری استفاده کنید.

 

در مرحله بعد، قسمت زیرین نوک را بررسی کنید تا ببینید که آیا پایین نوک و قسمت بالایی تغذیه کننده همسطح هستند یا نه. اگر اینطور نیست، می توانید از لبه میز برای فشار دادن نوک آن به سمت قسمت تغذیه کننده استفاده کنید. ابتدا مطمئن شوید که نوک به طور کامل در قسمت گیره قرار گرفته باشد، زیرا ممکن است دلیل بر هم نبودن نوک و تغذیه همین عدم قرارگیری نوک در قسمت گیره باشد. سپس، با یک نوک انگشت به سمت زیرین قسمت تغذیه کننده، قسمت بالای نوک را به آرامی اما کمی محکم روی یک سطح سخت فشار دهید و به آرامی نوک را از پایه به نوک روی سطح بغلتانید.

 

 

در حالی که سرقلم خود را بررسی می کنید، می توانید تیغه‌ها را بررسی کنید تا ببینید آیا آنها هم تراز هستند یا خیر. این مرحله تقریباً به یک ذره بین یا لوپ نیاز دارد. اطمینان حاصل کنید که نوک آن تمیز و خشک است، سپس آن را روی یک چراغ روشن نگه دارید. باید فاصله کمی با عرض ثابت بین تیغه ها وجود داشته باشد. اگر شکاف به سمت نوک بازتر شود، به این معنی است که تیغه‌ها باز شده‌اند. این معمولاً زمانی اتفاق می افتد که فشار بیش از حد به نوک انگشت وارد شود.

 

 

برای رفع این مشکل، با استفاده از نوک انگشت، قسمت زیر تغذیه‌کننده را محکم کنید و قسمت بالایی سرقلم را روی یک سطح سخت به مدت پنج تا ده ثانیه بغلتانید. در مرحله بعد، با فشار دادن انگشت به کناره یکی از دندانه ها، نوک تیغه‌های دیگر را برای چند ثانیه روی سطح سختی فشار دهید. همین کار را برای طرف دیگر تکرار کنید. دو طرف را بین دو نوک انگشت گرفته و محکم به هم فشار دهید.

 

 

اگر تیغه‌ها به یکدیگر چسبیده باشند چه باید کرد؟ این را می توان با فشار دادن ملایم نوک سرقلم به سمت پایین روی یک سطح سخت اصلاح کرد و نوک سرقلم را بیش از یک یا دو میلی متر از هم باز کنید. چند ثانیه نگه دارید، سپس بررسی کنید که آیا تیغه‌ها از هم جدا شده اند یا خیر. اگر نه، این روند را تکرار کنید، مطمئن شوید که به آرامی کار می کنید و کار خود را دائما بررسی کنید.

 

 

نتیجه‌گیری

زمانی که خودنویس‌تان ناگهان از کار می‌افتد، می‌تواند استرس‌زا باشد. خوشبختانه اکثر مشکلات را می توان به راحتی با کمی توجه حل کرد. آیا هنوز با قلم خود مشکل دارید؟ در نظرات زیر به ما اطلاع دهید، و شاید بتوانیم کمکتان کنیم!